12. dec. 2011

Utrinki iz naše prve delavnice - 2. del

In smo gnetli in valjali in stiskali in rezali z veliko zagretostjo in zagnanostjo, kar je tudi najboljši način za doseganje dobrih rezultatov. Sestavljanje delov rožice in tudi celega vzorca je šel vsem prav dobro od rok, brez posebnih težav. Seveda k temu močno pripomore dejstvo, da desetih ljudi ne uči ena oseba, ki je sama za vse, pač pa smo učiteljice v Izdelovalnici štiri, torej na dva, tri tečajnike ena "pomoč", ki je vedno pri roki. Prav zaradi tega smo se na začetnem tečaju lahko lotili izdelave malo bolj kompleksnega vzorca, istočasno pa so udeleženke dobile vse potrebne informacije za uspešen začetek dela.

Med ustvarjanjem smo se se pogovarjale o različnih možnostih obdelav polimerne mase, tehnikah, shranjevanju, kombiniranju barv ... ter okrepčale s piškoti, kavo in muffini, ki jih je prav za to priložnost spekla Renata (mnjaaaaami!). Kačice so vedno bolj dobivale končno obliko in verjamem, da je večina od udeleženk z velikim pričakovanjem zarezala v svojo millefiori kačico, da se je prikazal del s celim vzorcem. Meni osebno je to vedno najlepši del pri millefiori tehniki - ko s pridržanim dihom odrežeš deformirani del kače in zagledaš svoj vzorec. Včasih je seveda to tudi trenutek razočaranja, vendar sem močno prepričana, da na naši delavnici nobena od deklet ni bila razočarana nad svojim izdelkom. Jaz sem bila navdušena prav nad vsemi! Kot sem že rekla, bila sem presenečena nad spretnostjo in dojemljivostjo naših tečajnic in nad rezultati njihovega dela.

V skupnem smo malo prekoračile zastavljen časovni okvir, vendar menim, da ne nam, učiteljicam, ne tečajnicam ni bilo žal za tisto dodatno uro, ki smo jo preživele v prostorih Izdelovalnice. Končale smo svoje millefiori kačice, naredile po nekaj bunkic in obeskov ter z veliko domišljije porabile ostanke. Nekaj izdelkov lahko vidite spodaj.

Naj vas še spomnim na naš 1. bombonček - še danes in jutri postanite spremljevalec našega bloga in/ali FB strani in potegovali se boste za luškan bombonček, ki vam ga pripravlja Kitty.












Ni komentarjev:

Objavite komentar