Renata

Ne vem več, katero moram za ušesa, ker si je zamislila 'predstavimo se', raje dve uri brusim, kakor da pišem o sebi. Prav, pa naj bo.
Zdi se mi, da že od nekdaj rada ustvarjam. Začela sem v osnovni šoli z vezenjem, kvačkanjem in pletenjem ter nadaljevala v srednji šoli s šivanjem raznih usnjenih torbic, pasov. Mislim, da imajo starši še spravljen list, na katerem sem se podpisala pod obljubo, da bom šla na šiviljski tečaj. Odveč je omeniti, da še do danes nisem šla, čeprav sem si še v študentskih časih sešila marsikateri kos garderobe. Sledilo je malo zatišja, dokler nisem povsem slučajno naletela na revijo Atelje, ki mi je odprla svet perlic in kristalčkov swarowski. Od tedaj rada izdelujem predvsem nakit. Pred nekaj leti pa mi je, tako kot Kate in Kitty, pot prekrižala Roberta in me malo okužila s polimerno glino. Malo rečem zato, ker mi v začetku ni čisto potegnilo, potem pa sem začela še sama odkrivati neizmerne možnosti ustvarjanja in padla notri. Morda nisem toliko znana po nekih izvirnih tehnikah, se pa potrudim, da svojim kosom nakita dodam svojevrstne rešitve in profesionalni videz s končno obdelavo. Zasvojena z brušenjem in poliranjem? Ja!
Vmes pa me ustvarjalna pot zanese še malo med papir, pa v zvijanje žičke in še kaj bi se našlo. Letošnje leto je bilo ustvarjalno bolj sušno, zato tudi sama komaj čakam naše izdelovalnice, da se spravim na stare tirnice. Nekaj kosov na ogled: