13. dec. 2011

Rezultati 1. bombončka!

Tale 13. december ravno še za rep lovimo, ampak obljubo je pač treba izpolniti ne glede na to, da je mene položila ena gripasta zadeva, ki mi je zablokirala sinuse in glavo za 4x povečala (vsaj po občutku sodeč). Vam 13. december kot datum kaj pomeni? Jaz sem se na mednarodni prevajalski mejling listi pred nekaj leti naučila, da je ta praznik za Severnjake zelo pomemben. Že poganski narodi so ga praznovali kot praznik luči, po starem koledarju je bilo namreč na ta dan enakonočje. Po gregorijanskem koledarju pa je enakonočje padlo na 21. 12. Kristjani so praznik prevzeli kot dan sv. Lucije, prinašalke luči. Na severu Evrope ga praznujejo tako, da hodijo deklice, oblečene v belo, naokoli s prižganimi svečami in pojejo. Na ta dan pečejo tudi čisto posebne Lucijine kruhke. No, mi za bombonček pač ne moremo podarjati kruhkov, zato smo se odločile, da bomo podarile svečniček za čajno svečko. Že nekaj časa sem namreč študirala, kako narediti svečnik, ki bo bolj zanimiv, ko bo svetil, namesto takega, ki je zanimiv le pri dnevni svetlobi. S snežinkami, golim drevesom in listjem po tleh se mi zdi, da mi je še kar nekako uspelo.

Tale svečnik je po žrebu z random.org pripadel št. 108! To je Mojca brez priimka, ki nam sledi na blogu.

1 svečnik

Ker pa je bil pri okoljski svetlobi res mlečnobeloprosojno nezanimiv, sem ga malo polepšala tako, da ga, tudi ko svečka ne bo prižgana, ne bo pretežko gledati. Ledeno razpokan videz z modrim nadihom …

01 svečnik

Hja, zdaj pa tako na blogu in na FB imamo sešteto več kot 100 sledilcev in z veseljem bi obdarovale prav vsakega od vas. Ampak to seveda ne gre, žal. Ker pa vas je toliko, smo se odločile, da bo še eden dobil takorekoč tolažilno nagrado za sodelovanje. Žreb je kot dobitnika svečnika s srebrnim prelivom in rumenimi zvezdicami določil št. 103 (fant, jaz ne maram Random.org sajta, ko mi izbere 2 številki tako zelo skupaj :D). Pod št. 103 se skriva Teya ustvarja.

 

02 svečnik

Obe dobitnici prosim, da se čimprej z naslovom javita na izdelovalnica@gmail.com, da jima lahko pošljem izdelek, čim bom pikico bolj zdrava in bom lahko šla iz hiše!

2 komentarja:

  1. Ooo super. Hvala, da ste me izžrebale, sem res vesela :)
    čestitam tudi drugi nagrajenki :)

    OdgovoriIzbriši
  2. OOO, danes dobila po pošti. Prelep je, svečni, prelep!!
    Hvala!

    OdgovoriIzbriši