8. jun. 2012

Poletni krožni swap

Poletje je čas počitnic, dopustov, ne toliko obveznosti in skrbi, lovljenja rokov in podobnega – ali pa si to vsaj želimo in domišljamo. Zato je padla ideja, da bi čez poletje raztegnile krožni swap fimo perl in kosov. Naj razložim, kako si to predstavljamo.
Izdelovalničarke bomo med svojimi kosi odbrale vsaka po 10 komadov – nekaj večjih, morda skoraj osrednjih obeskov, nekaj perl … Perle bomo prevrtale, sredinske kose pa nekatere da, nekatere ne, da ne bi omejile nadaljnje uporabe. Kljub temu, da bodo kosi zagotovo zelo raznoliki, bi se morda vsaj poskušale držati nekakšne poletno-dopustniške tematike.
Teh 40 kosov bo lepo zaščiteno v mehki kuverti odpotovalo (po pošti ali z osebnim prevzemom, odvisno od primera do primera) do prve prijavljene.
Ko bo prejemnica paket odprla, bo vzela ven od 5 do 8 kosov (po lastni izbiri in oceni) in prav toliko svojih dala nazaj notri. Če bo vzela samo perle, bo dala notri samo perle, če bo vzela večje kose, bo dala notri večje kose, če bo vzela malo mešano, bo dala notri malo mešano.
Vmesni koraki: naredila bo fotografijo tistih kosov, ki jih je vzela ven, in svojih, ki jih je dala notri.
Nato bo isto obloženo kuverto, ustrezno polepljeno z novim naslovom in nazaj lepo zalepljeno predala naslednji prijavljeni. (Rade bi, da se spotoma ustvarja nekakšen “mail-art” s tole kuverto, ki naj bi s kosi vred potovala po Sloveniji. Če to ne bo uspelo, nič hudega, ampak mislim, da ne bi smelo biti prevelikih ovir.)
Iz kosov, ki jih je vzela ven, bo v največ enem tednu sestavila nakit (lahko ogrlico, lahko ogrlico in uhane, lahko zapestnico, vendar največ 2 kosa!) – po potrebi bo dodala še svoje perle, vrvice, verižice, kar bo pač treba. Nakit bo fotografirala in nam poslala tudi to fotografijo, tako da bomo sproti objavljale, kaj se dogaja po Sloveniji. Tako se bo dogajalo približno vsak teden nekaj (približno, ker je treba vmes računati na poštarje itd.), vendar bo imela delo le ena hkrati. Da bi zadeva lahko gladko potekala, vas prosimo, da nam ob prijavi po mejlu sporočite tudi kdaj nikakor ne morete prevzemati pošte in se iti tega swapa, ker boste na dopustu.
Ko zmanjka prijavljenih, pride kuverta nazaj k nam in me si razdelimo kose in perle, ki so notri – načeloma bi jih moralo biti notri še vedno 40, le da naj bi to zdaj bili drugi kosi.
Zdaj pa vas vabimo, da se prijavite. Sicer bi bilo fino, če bi se vas nekaj prijavilo čim prej, vendar se na ta swap lahko prijavite tudi še pozneje ali pa celo 2x, če vam ustreza, da bi se igre udeležile npr. 1x na začetku in 1x bolj na koncu. Čisto skrajni rok za prijave je zadnji julij, tako da načeloma avgusta in morda še na začetku septembra izpeljemo še zadnje menjave.
Mi že odbiramo, kaj bo šlo v kuverto in čakamo na dobre novice, na vaše želje, da bi se igrale. Zakaj pa ne, saj prihaja čas, ko bo vsaj šolskih in podobnih obveznosti nekoliko manj in ko si bomo morda le lahko vzele kakšen trenutek več samo zase, ker bodo otroci tako ali tako skakali nekje po soncu …
Prosimo vas le, da tega swapa ne vzamete kot priložnost, da bi se znebile nekih napol ponesrečenih kosov. Seveda lahko v kuverto vtaknete kose, ki vam že nekaj let ležijo v škatlici in še vedno ne veste, kaj bi z njimi – take kose poznamo vse, to so tisti, ki so bili tako dobra ideja, ko so nastali, pa se ta ideja še vedno ni uresničila ali se je spremenila v neobstoječo idejo. Morda bo kdo drug imel kakšno dobro rešitev zanje. Vendar morajo biti to skrbno in natančno izdelani kosi in ne “kar nekaj”.
Kakšna se vam zdi ideja?

13 komentarjev:

  1. Ideja se mi zdi več kot super in se seveda prijavaljam. Hitim, ker grem v začetku julija že na dopust. Naj vam sije sonček. Želim vam lepo poletje.

    OdgovoriIzbriši
  2. Jaaaa, jaz se grem tudi :)
    Do sredine julija prav gotovo lahko tole izpeljem.

    OdgovoriIzbriši
  3. Prijavljam:)) Jaz imam čas čim prej, ker sem julija povsem odsotna.

    OdgovoriIzbriši
  4. Glede na to, da junija več kot 2 zagotovo ne bosta mogli priti na vrsto, pri prijavi po mejlu bolj natančno pišite, od kdaj do kdaj vas ne bo, če je le mogoče. Več kot do 2 prijavljenih v juniju paketi zagotovo ne bodo mogli.

    OdgovoriIzbriši
  5. ajd se grem še jest. Do 11.julija sem doma.

    OdgovoriIzbriši
  6. tudi jaz se prijavljam! Odsotna bomo verjetno v drugi polovici julija, natančnejši teden sporočim naknadno.

    OdgovoriIzbriši
  7. če pa kera ne bo uspela pred dopustom, bo pa po :) saj swap je "raztegnjen" čez celo poletje, torej nekako do konca avgusta :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Jaz sem tudi za! Janja

    OdgovoriIzbriši
  9. Hojla vsem! Sporočam ,da je paketek pri meni, juhuhuu. Joj, se skoraj nisem morala odločiti, človek bi kar vse imel. Čudovite kose sem si izbrala in seveda dodala svoje. Takoj pošljem kuverto naprej. Tale polkrožni poletni swap je resnično super ideja. Lep polet v dopustovanje želim. V kratkem pokažem sestavljeno ogrlico.

    OdgovoriIzbriši
  10. Tudi jaz se prijavljam na swap. Glede časa sem prilagodljiva. Lp

    OdgovoriIzbriši
  11. xajA prosim, pošlji še prijavo in svoj naslov na naš mejl :D

    OdgovoriIzbriši
  12. Mogoče bi pa naredila kaj iz ročno narejenih perlic, po dooolgem času,...Ta SWAP bo pravšnja motivacija =:) in tako bo igrica trajala res do konca poletja, do konca počitnic.

    OdgovoriIzbriši
  13. Odlično, piši nam na izdelovalnica@gmail.com, da sporočiš ime in naslov :D

    OdgovoriIzbriši