8. okt. 2012

Utrinki iz delavnice Millefiori začetni

Pa smo uspešno speljale prvi jesenski tečaj, ki je bil namenjen začetnikom. Zaradi nekaj odpovedi zaradi bolezni je najprej kazalo, da bomo morale tečaj prestaviti za kakšen teden ali dva, pa se je potem vseeno izkazalo, da je dovolj prijavljenih. Tokrat je tečaj vodila Kate in pod njeno taktirko so udeleženke tečaja izdelale čudovite millefiori kačice. Prepričana sem, da se je vsaka od njih marsikaj novega naučila, od osnov dela s polimerno glino do malce bolj zahtevnih trikov pri sestavljanju millefiorija. 

Vzdušje je bilo prijetno in tokrat smo, ker je bilo število udeleženk malo manjše kot običajno, imele dovolj prostora tudi za nekaj otrok. Medtem ko so mamice sestavljale svoje kačice, so deklice pridno mečkale poli za svojo mizo in ustvarile četico nadvse ljubkih chibi pupik in fantkov. 

Med peko izdelkov smo, zdaj že tradicionalno, z žrebom izbrale eno od tečajnic, ki je dobila vzorčno ogrlico, ki jo je Kate izdelala za ta dan. Izdelki udeleženk, tako same kačice kot tudi nekaj končnih izdelkov, ki smo jih uspeli izdelati, so spet vsi po vrsti prav dobro izpadli. Upam, da so tudi naše včerajšnje tečajnice z njimi in s samim potekom tečaja tako zelo zadovoljne, kot smo me. Seveda upamo, da se ob kakšni drugi priliki spet vidimo in ustvarimo skupaj še kaj novega!




Če bi se tudi vi radi naučili izdelati svoj kos nakita, pripravljamo še nekaj delavnic:
26.10.2012 - Millefiori napreden (kalejdoskop)
9.11.2012 - Hej, to je fejk
23.11.2012 - Hideen magic
7.12.2012 - Poli božična darila (chibi pupike in dekoracije)

Vmes oziroma kasneje (glede na želje), imamo v načrtu še delavnice: transfer in etching, kalupi in teksture, izdelava škatlice z inka goldi, plasti z inki in štampiljkami,... Če vas zanima kateri od že razpisanih tečajev ali od teh, ki jih imamo v planu za naslednje leto, nam pišite - ob dovolj velikem številu prijav lahko pripravimo kateregakoli od teh tečajev tudi prej.

Lep preostanek vikenda vam želimo,
Kate, Kitty, Renata, Roberta

Ni komentarjev:

Objavite komentar