9. maj 2012

Majski poliswap – polimozaik

(v slogu Laure Mika)
Tema tokratnega swapa je malo drugačna, da nam ne bo slučajno dolgčas. Zamislile smo si, da bi vsaka za vsako naredila "mozaično" ploščico v poljubni tehniki, ki pa ne sme biti toliko 3D, da bi močno izstopala iz površine. Ko bi vse udeleženke prejele svoje premešane ploščice, bi iz njih poljubno sestavile sliko/okvir/škatlico/... in nam poslale fotografijo. Cilj je torej narediti nekaj približno (ampak res približno) takega:
DSC_0319k
Več fotografij za navdih si lahko pogledate, če gor kliknete ime Laure Mika.
Da bi to bilo mogoče izpeljati, bi se bilo treba držati nekaj osnovnih pravil:
1. ploščica sme biti pravokotnik ali kvadrat z najkrajšo stranico 2 cm in najdaljšo stranico 4 cm,
2. osnovna ploščica naj ne bo debelejša od najširše nastavitve na paštamašini (to je pri meni npr. 6 Piatnikovih kart za tarok) - to pomeni, da je lahko osnova za karto ali dve tanjša, če boste hotele "graditi" nad površino, pretanka pa tudi ne sme biti, da ne bo slučajno med rokovanjem počila,
3. vsaka od udeleženk bo morala narediti toliko ploščic, kolikor bo udeleženk, seveda pa ni nujno, da so vse enake,
4. uporabite lahko katerokoli tehniko: prahci, krede, inkagoldi, senčila za oči, olja, akrili, lahko tudi millefiori, ampak da bo videz rahlo starinski in ploščice naj v celoto povezuje zlata barva oz. barva starega zlata,
4. rok za prijavo je 18. 5., skrajni rok za pošiljanje pa 24. 5., tako da bodo do 25.5. vsi paketki na sedežu Izdelovalnice,
(Ob prijavi poleg komentarja na ta post, v katerem zapišite, da želite sodelovati, pošljite na e-poštni naslov izdelovalnica@gmail.com svoje kontaktne podatke (ime, priimek, naslov). Seznam sodelujočih bomo v tem istem postu sproti dopolnjevale. Svoje izdelke skupinsko fotografirajte in fotografijo pošljite na mail Izdelovalnice. Takoj po datumu za prijavo boste na vaš e-naslov dobili poštni naslov Izdelovalnice.)

5. poštnino za vračanje premešanih kompletkov krije Izdelovalnica,
6. poskrbite, da bodo ploščice varno pospravljene za pošiljanje in da jih označite, da bodo udeleženke vedele, od koga je dobila katero.

Pa še tole: makismalno se potrudite, tako pri izdelavi kot glede pošiljanja, držite se rokov in bodite pazljivi pri pripravi svojega izdelka za pošiljanje, da se med dostavo ne poškoduje – vaših ploščic se bodo vse udeleženke razveselile in se z njimi ukvarjale, da bodo lahko izdelale svoj končni izdelek ne glede na to, ali ste začetnik ali mojster. Po zaključku swapa, ko boste že vsi prejeli svoje izdelke, bomo na blogu objavile fotografije vseh skupin izdelkov z linki na vaše bloge oziroma strani, zelo rade pa bi objavile tudi fotografije vaših končnanih izdelkov – ne glede na to, kdaj vam jih bo uspelo dokončati in ne glede na to, ali jih boste porabili kot mozaik ali kot kaj drugega.
Torej, če ste za, se prijavite in veselo na delo! :)
Sodelujejo:
1.   Roberta
2.   Renata
3.   Kate
4.   Kitty

5.   Pepita
6.   Majcha
7.   Metuljčica
8.   Jasmina
9.   Sonča
10. Silvija
11. Janja

7 komentarjev:

  1. to bo pa zanimivo - seveda ne morem manjkati :-)
    moje podatke že imate

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi jaz bom poskusila. Točno vem, kaj bom s tako ploščico, ko bo izdelana :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Super, se bom skušala potruditi. Ko bo pološčica izdelana, bo tudi pri meni imela posebno mesto. Bravo za dobro zamisel.

    OdgovoriIzbriši
  4. Super ideja, nekaj malo drugačnega! Se prijavljam :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Me toooo. Se mi sicer ne da preveč, ampak eno tako čudovito sliko bi pa imela in se bom žrtvovala. Janja

    OdgovoriIzbriši
  6. A se lahko jaz dvakrat prijavim? Če naredim 2 popolnoma različni seriji ploščic? :)

    OdgovoriIzbriši