23. nov. 2011

Roberta se predstavi

Kako naj se predstavim z nekaj besedami? Malo čez 40, redna zaposlitev v računovodstvu, ena najstniška hči, en razumevajoč partner, študij ob delu, en razvajen pes, vmes pa veliko ustvarjalnih trenutkov.

Že veliko let je ustvarjanje del mojega vsakdana. Začelo se je v najstniških letih z nizanjem perlic in ustvarjanjem drobnih dekoracij ter slikanjem na svilo. Vse to še v časih, ko pri nas ni bilo trgovin z ustvarjalnim materialom. Pogosti šoping izleti v Italijo z družino so mi omogočili odkrivati tudi ustvarjanje z mediji, ki pri nas takrat niso bili dostopni. Prav v Italiji sem se prvič srečala s Fimo maso in se v trenutku zaljubila v to čudovito plastično glino. Takrat se še nisem zavedala, kako neskončne so možnosti oblikovanja s plastelinu podobno maso, ki se po peki strdi in postane trdna kot plastika. S kratkotrajnimi presledki, ko me je želja po ustvarjanju zapeljala v druge vode, sem se vedno vračala k ustvarjanju s polimerno glino. V vseh teh letih sem se neprestano učila in razvijala ter preizkusila skorajda vse možne tehnike. Pri tem sem vedno skušala iskati svojo smer in izdelkom dati svoj osebni pečat. Še vedno iščem nove možnosti in še vedno se vsakodnedvno izpopolnjujem pri sami izdelavi. Najraje izdelujem nakit in vesela sem, ko vidim, kako nekaj, kar je delo mojih rok, krasi vrat, roko ali polico nekoga drugega. Poleg polimerne gline zelo rada ustvarjam tudi s papirjem, občasno delam mixed media slike, včasih celo kaj nakvačkam,...

S ponosom lahko povem, da sem bila nekajkrat omenjena na Polymerclaydaily, moja navodila za izdelavo Hokaido bučk pa si je preneslo in uporablja ogromno ljudi. Moje popotovanje v ustvarjalnem svetu lahko spremljate na mojem blogu Just me and my creations in na Facebook strani Roberta ustvarja, kjer lahko najdete izdelke, ki so trenutno na razpolago.

Upam, da vas bomo na tem blogu uspele prepričati, da se tudi sami lotite dela s polimerno glino in se morda z našo pomočjo naučite, kako sami izdelati unikatne male umetnine!

Nekaj mojih najljubših malih umetnin:3 komentarji:

 1. čudovite umetnine ustvarjaš!
  me pa zanima, kako so nastale zgornje kroglice pri prvi ogrlici. so mi zelo zanimive.
  lp
  iris

  OdgovoriIzbriši
 2. Vse tiste ustvarjalke, ki sledijo svojemu ustvarjalnemu srcu in iščejo svoj stil, ga prej kot slej tudi najdejo in njihovi izdelki so zmeraj nekaj posebnega, prekrasnega. Takšno je tudi tvoje delo. Dovršeno, posebno, z veliko mero okusa in čudovito.

  OdgovoriIzbriši
 3. Iris, hvala... morda bodo bunkice iz prve slike tema katerega od naslednjih tečajev :).

  Vladuška, hvala lepa, velja enako tudi zate!

  OdgovoriIzbriši