24. nov. 2011

Nekaj končanih millefiori izdelkov za tečaj

Ste si kdaj želeli, da bi si lahko sami naredili svoj kos nakita v svojih barvah in vzorcih?
3. decembra 2011 se boste lahko na našem tečaju naučili, kako izdelati svoje bunkice z uporabo millefiori tehnike in kako jih sestaviti v uporaben kos nakita.
Iz osnovnih kačic za predstavitev sem izdelala bunkice, ki so bile objavljene prejšnjikrat, danes pa vam pokažem še, kaj sem sestavila iz njih. Za "demo" kačico sem nalašč izbrala zelo izrazito barvno kombinacijo, čeprav zna biti za samo delo precej zoprna. Črna barva namreč zelo zamaže preostale barve, zato je brušenje skorajda obvezno - brušenje okroglih bunkic pa je poglavje zase :). Tako sem si morala vzeti kar nekaj časa za brušenje in poliranje, vendar mi ga ni žal. Razlika med nebrušenimi in brušenimi izdelki je pri taki barvni kombinaciji namreč kar precejšnja. Nastalo je tole:

1. ogrlica: okrogla glavna ploščica z vzorcem, ki je enako viden z obeh strani, in nekaj bunkic v ujemajočem se vzorcu. Za modnejši pridih in poživitev sem dodala srebrne obročke.






2. ogrlica: dolga ogrlica z bunkicami, ki se razlikujejo po vzorcih ter po velikosti in obliki. Glavna bunkica je pravzprav kar spodobno velika bunka, poleg manjših bunkic pa sem za kombinacijo uporabila barvno usklajene steklene perle, ki so razporejene naključno.






Mimogrede je nastal še preprost obesek za ključe ali telefon:

Toliko za danes!
Lepo vas pozdravljam,
Roberta

2 komentarja: