1. dec. 2011

Katarina se predstavi

Zadnja. A nekdo mora biti, ne?

Kot geografa in etnologa me vedno pritegnejo stvari, ki jih vidimo v naravi, ter tisto, kar ustvarijo ljudje s svojimi rokami. Verjetno tudi zato nenehno povezujem svoj hobi s svojim delom. Oziroma je del hobija v zadnjih letih postalo tudi moje delo. 

Že odkar pomnim sem nekaj ustvarjala - risala, rezala, lepila, šivala, pletla, kvačkala in verjetno še kaj drugega, se niti ne spomnim več. Predvsem obdobje šivanja je bilo precej dolgo. Vse do dne, ko sem se najprej zaljubila v servetno tehniko, potem pa sem bila pred sedmimi leti slučajno v skupini, ki ji je Roberta prvič pokazala, kako se izdela preprosta kačica iz Fimo-mase. Tega večera sem postala zaljubljenka v polimerno glino. Težko bi rekla, da imam priljubljeno tehniko, a vsekakor so mi nekatere ljubše kot druge. Rada imam odtise, ki se kombinirajo z nepogrešljivimi kačicami in dodatki. Rada izdelujem kačice, saj uživam pri zadnjem rezu, ko zagledam končno obliko. Rada delam s teksturnimi ploščami in z vsemi tehnikami, ki so povezane z njimi. Zato lahko rečem, da je micashift tehnika morda ena mojih priljubljenejših. Vsekakor pa vem, katere so moje najljubše barve - vsi odtenki olivno zelene in rjave, črna, bela, rdeča pomešane zlatimi in bakrenimi dodatki. Kdor me pozna, pa tudi ve, da z rožnato barvo nisva prijateljici. A se tudi nanjo navajam.

Moje ustvarjanje pa ni osredotočeno le na polimerno glino, saj neznansko uživam tudi pri papirnatih izdelkih in navsezadnje še vedno zelo rada šivam. 


Nekaj mojega dela:
Katarina - Kate

Ni komentarjev:

Objavite komentar